آموزش خرید و فروش ارز در حالت مارکت صرافی ویکس در دسکتاپ، موضوعی است که قصد داریم در مقاله به آن بپردازیم. صرافی ویکس (Weex) یکی از انتخابهای اول کاربران و معاملهگران ایرانی برای خرید ارز دیجیتال است و دلیل این امر نیز عدم محدودیت این صرافی به دلیل تحریمهای بینالمللی است. اگر قصد خرید و فروش ارز در حالت مارکت این پلتفرم را دارید، با ما و این مقاله همراه شوید.
آموزش خرید و فروش در حالت مارکت صرافی ویکس در دسکتاپ
بدون هیچگونه معطلی و حاشیهای، صاف میرویم سراغ آموزش؛ برای این منظور، کافی است قبلا ثبت نام صرافی ویکس خود را انجام داده باشید و وارد حساب کاربریتان شوید. همانطور که احتمالاً میدانید، برای استفاده از وبسایت و پلتفرم دسکتاپ weex نیازی به استفاده از ویپیان یا تغییر آیپی (IP) نیست و احراز هویت هم نمیخواهد.
پس از ورود به وبسایت صرافی، در همان صفحه نخست، از منوی بالای صفحه روی گزینه Spot کلیک کنید.
وارد صفحهای به شکل زیر خواهید شد. همانطور که در تصویر زیر نیز مشاهده میکنید، بازار اسپات (Spot Market) در پلتفرم دسکتاپی یا وبسایت آن از چند بخش مختلف تشکیل شده است:
- سمت چپ: فهرست ارزهای دیجیتال لیستشده
- بخش میانی تصویر: نمودار قیمتی و دادههای مرتبط با نوسانات قیمت
- سمت راست: دفتر سفارشهای در جریان کاربران در بازار اسپات صرافی ویکس
- بخش انتهایی صفحه (زیر نمودار قیمتی): پنل معاملات اسپات و سفارشگذاری
بر همین اساس، ما هم آموزش خرید و فروش در حالت مارکت را در چهار مرحله دنبال میکنیم که به ترتیب هر مرحله در این بخشها سپری میشوند:
- مرحله اول: انتخاب ارز دیجیتال
- مرحله دوم: تحلیل تکنیکال نمودار قیمتی
- مرحله سوم: بررسی وضعیت بازار از دفتر سفارشها
- مرحله چهارم: سفارشگذاری خرید و فروش در حالت مارکت
ببینیم که هر مرحله چگونه انجام میشود!
مرحله اول: انتخاب ارز دیجیتال
اولین کاری که برای خرید و فروش در حالت مارکت باید انجام دهید، انتخاب ارز دیجیتال است. ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش باید بهصورت جفت ارز معاملاتی (Pair) انتخاب شوند. جفتی که معمولاً برای هر ارز دیجیتال انتخاب میشود، استیبلکوین تتر (USDT) است. به چند دلیل:
- قیمت تتر ثابت است
- قیمت آن معادل حدود یک دلار آمریکا است
- عرضه تتر توسط شرکت متمرکز تتر لیمیتد (Tether Limited) است
- تتر با ارزشترین و بزرگترین استیبلکوین حال حاضر دنیا با ارزش بازار بسیار بالا است
- تتر سومین ارز دیجیتال دنیا بعد از بیتکوین و اتریوم است
- از امنیت و اعتبار بالایی هم برخوردار است
به همین خاطر هم معمولاً از همان تب USDT استفاده میشود و کاری با تبهای دیگر که شامل سایر جفت ارزها (All) و ارزهای محبوب (Favorites) میشوند نداریم. بهعنوان مثال، اگر قصد خرید و فروش مثلاً بیت کوین (BTC) را دارید، کافی است استیبلکوین بیت کوین به تتر (BTC-USDT) را انتخاب کنید.
برای این منظور هم میتوانید فهرست جفت ارزهای معاملاتی لیست شده در داشبورد سمت چپ صفحه را نگاه کنید، یا با سرچ کردن نماد اختصاری BTC یا هر ارز دیجیتال دیگری که مد نظر دارید آن را پیدا کرده و انتخابش کنید.
به همین راحتی، جفت ارز مورد نظر شما فعال میشود و آماده تحلیل و سپس سفارشگذاری است. در بالای داشبورد ارزهای دیجیتال میتوانید آن را مشاهده کنید.
مرحله دوم: تحلیل تکنیکال نمودار قیمتی
در مرحله دوم، شما میتوانید دادههای قیمتی ارز دیجیتال انتخاب شده طی 24 ساعت اخیر را در بازار بررسی کرده و در صورت نیاز، در مورد نقاط ورود به معاملات و خروج از آنها تصمیمگیری کنید.
این دادههای قیمتی که در بالای نمودار قیمتی و داشبورد ارزهای دیجیتال تعبیه شده است، شامل اطلاعات زیر است:
- قیمت بازار (Market Price)
- تغییرات قیمت یک روز اخیر (Change)
- حجم معاملات طی 24 ساعت اخیر (24H Volume)
- بالاترین قیمت طی 24 ساعت اخیر (24H High)
- پایینترین قیمت یک روز اخیر (24H Low)
بهعلاوه، با استفاده از نمودار قیمتی نیز میتوانید بازار را تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) کنید. برای این منظور میتوانید نمودار را بزرگنمایی کنید و بهراحتی از ابزارهای تعبیه شده در آن استفاده کنید.
ابزارهایی که در این بخش در اختیار شما قرار گرفتهاند عبارتند از:
- تایم فریمهای نمودار (Time Frames)
- اطلاعات فنی ارز دیجیتال (Information)
- تنظیمات نمودار قیمتی (Chart Properties)
- اندیکاتورهای تکنیکال (Technical Indicators)
- سایر ابزارهای ترسیم سطوح و محدودهها یا نشانهگذاری و …
این نمودار قیمتی از پلتفرم تریدینگ ویو (Trading View) به صرافی ویکس انتقال داده شده است و شما میتوانید با کلیک روی آیکون پروفایل تریدینگ ویو به وبسایت آن نیز وارد شوید تا تحلیلهای حرفهایتری انجام دهید.
تحلیل تکنیکال در خرید و فروش در حالت مارکت صرفاً برای تعیین نقاط ورود به معامله مورد استفاده قرار میگیرد. اینکه بهترین قیمت برای شروع سفارش چه زمانی است (بالاترین قیمت برای فروش و پایینترین قیمت برای خرید).
مرحله سوم: بررسی وضعیت بازار از دفتر سفارشها
در مرحله سوم، میتوانید وضعیت سفارشهای کاربران چه خریداران و چه فروشندهها در بازار اسپات صرافی ویکس را در دفتر سفارشهای (Order Book) آن مشاهده و بررسی کنید. این دفتر میتواند نقدینگی، حجم سفارشها، قیمتهای سفارشهای در جریان و عمق بازار را به شما نشان دهد.
مرحله چهارم: سفارشگذاری خرید و فروش در حالت مارکت
و اما در مرحله چهارم که مرحله پایانی و اصلی خرید و فروش در حالت مارکت است که باید اسکرول کرده و به پایین نمودار قیمتی میآییم؛ جایی که پنل معاملات اسپات صرافی ویکس در آن تعبیه شده است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، نوع سفارش روی حالت Spot قرار دارد و دو نوع سفارش در آن قابل استفاده است:
- سفارش لیمیت (Limit Order): خرید و فروش در قیمت معین
- سفارش مارکت (Market Order): خرید و فروش در قیمت لحظهای بازار
پس حالت سفارش مارکت (Market Order) را فعال میکنیم. این نوع سفارش:
- نیازی به تعیین قیمت ندارد
- قیمت بهصورت اتوماتیک توسط سیستم تعیین میشود
- سیستم بهترین قیمت بازار، پایینترین قیمت برای خرید و بالاترین قیمت برای فروش را انتخاب میکند
- معمولاً بهصورت آنی اجرا میشود و نیازی به حالت تعلیق (Pending) ندارد
- ممکن است بهصورت میکر (Maker) یا تیکر (Taker) پر شود
با فعالکردن گزینه Market Order با شرایط زیر مواجه خواهید شد.
همانطور که مشاهده میکنید، فیلد قیمت (Price) غیرفعال است و سیستم آن را با بهترین قیمت بازار (Buy at Best Market Price) پر خواهد کرد. تنها دادهای که لازم است مشخص کنید، مقدار یا حجم معامله است که در فیلد (Total) وارد میشود.
کافی است مقدار مورد نظرتان را بر اساس تتر (USDT) یا معادل دلاری ارز دیجیتال مورد نظرتان را در این فیلد وارد کنید و روی دکمه Buy/Sell کلیک کنید تا تراکنش نهایی شود.
چککردن و شارژ موجودی حساب اسپات
یکی از نکاتی که ممکن است حین خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس دسکتاپ به دردتان بخورد، مشاهده موجودی حساب اسپات (Spot Account) شما در صرافی ویکس است. یعنی موجودی که میتوانید با آن خرید و فروش انحام دهید و لازمش دارید؛ برای این منظور بهراحتی میتوانید طبق تصویر زیر از قیمت Available استفاده کنید.
به چند دلیل ممکن است موجودی شما کمتر از چیزی باشد که فکر میکردید:
- خرج کردهاید یا در معاملات استفاده شده است
- بخشی از آن در حساب فیوچرزتان (Futures Account) است
- بخشی از آن درگیر معاملاتی است که هنوز باز هستند و تکمیل نشدهاند
در چنین شرایطی، میتوانید اگر موجودی بیشتری میخواهید، باید واریز به صرافی ویکس انجام دهید و یا اینکه از حساب فیوچرز خود انتقال وجه (Transfer) داشته باشید؛ برای این منظور هم کافی است روی دکمه Deposit که در تصویر نیز نشان داده شده است کلیک کنید.
پیگیری سفارشهای خرید و فروش مارکت
پس از اینکه خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس را انجام دادید، میتوانید از طریق داشبورد پایین صفحه سفارشهای خود را ردیابی، پیگیری و مدیریت کنید:
این داشبورد، خودش از بخشهای مختلفی تشکیل شده است:
- سفارشهای باز (Open Orders)
- تاریخچه سفارشها (Order History)
- جزئیات سفارش (Order Details)
- داراییها (Assets)
کافی است بر اساس نوع سفارشهایی که دارید آنها را پیدا کرده، مشاهده کنید و در صورت نیاز مدیریت یا لغوشان کنید. یک دکمه Cancel All نیز در گوشه این داشبورد تعبیه شده است که به راحتی میتوانید با یک کلیک ساده روی آن همه سفارشهای در حالت تعلیق اسپات خود را لغو کنید!
کارمزد خرید و فروش اسپات در ویکس
کارمزد معاملات اسپات در صرافی ویکس برای هر دو طرف میکر (Maker) و تیکر (Taker)، آن هم برای همه ارزهای دیجیتال فقط و فقط 0.1 درصد است. هرچند که برای برخی از توکنهای خاص مثل HNY/USDT یا JBC/USDT ممکن است با کارمزد صفر درصدی هم مواجه شوید!
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کارمزدهای معاملاتی صرافی ویکس، هم در بازار اسپات و هم بازار فیوچرز، میتوانید به بخش کارمزدها مراجعه کنید.
جمعبندی
خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس دسکتاپ، بدون اینکه نیاز به تغییر آیپی (IP) یا احراز هویت داشته باشد، طی فرایند بسیار سادهای انجام میشود، کافی است از طریق منوی بالای صفحه فرود صرافی ویکس وارد بخش Spot شده، مراحل بالا را طی کرده و از بین دو نوع سفارشگذاری لیمیت (Limit Order) و مارکت (Marker Order)، حالت مارکت را فعال کنید و طبق متن مقاله سفارش خود را انجام دهید. کلیه نکات و جزئیات کار نیز در متن مقاله بهصورت گامبهگام و تصویری آموزش داده شده است.
سوالات متداول
- آیا برای خرید و فروش در حالت مارکت ویکس در دسکتاپ ویپیان نیاز است؟
خیر، خوشبختانه صرافی ویکس هیچگونه محدویدیت برای کاربران ایرانی قائل نشده است و شما میتوانید بدون نیاز به تغییر آیپی (IP) یا حتی احراز هویت، اقدام به خرید و فروش در حالت مارکت کنید.
- کارمزد خرید و فروش ارز در مارکت صرافی Weex چقدر است؟
کارمزد معاملات اسپات صرافی ویکس، چه در حالت لیمیت و چه در حالت مارکت، برای دو طرف میکر و تیکر معادل 0.1 درصد است. البته، این رقم ممکن است برای برخی از ارزهای دیجیتال پایینتر نیز باشد!
- نحوه تعیین قیمت در معاملات اسپات در حالت مارکت در ویکس چگونه است؟
مکانیسم تعیین قیمت در معاملات اسپات، زمانی که حالت سفارشگذاری مارکت (Market Order) را انتخاب میکنید، به این ترتیب است که سیستم دفتر سفارشها را بررسی میکنید و بهترین قیمت بازار را برای شما لحاظ میکند. این قیمت، در صورت خرید پایینترین قیمت بازار و در صورت فروش، بالاترین قیمت ممکن خواهد بود.
- آیا امکان پر نشدن سفارشهای مارکت در بازار اسپات صرافی ویکس وجود دارد؟
بسیار بهندرت اتفاق میافتد که سفارشهای مارکت در بازار اسپات صرافی ویکس پر نشوند و اغلب بدون اینکه وارد فاز تعلیق (Pending) شوند پر میشوند. با این حال، برخی دلایل ممکن است این شرایط را ایجاد کنند که در آن صورت نیز باید صبر کنید تا سفارش تکمیل شود یا آن را لغو کرده و سفارش دیگری را ایجاد کنید.
بدون دیدگاه