آموزش خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل

آموزش خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل، موضوعی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم. صرافی ویکس یکی از بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز به‌ویژه برای کاربران ایرانی است که شما می‌توانید در آن، با خیال راحت و بدون نیاز به احراز هویت یا حتی تغییر آی‌پی (IP) خرید و فروش کنید. اگر قصد خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس آن هم در اپلیکیشن موبایلی آن را دارید، با ما و ادامه این مقاله همراه شوید.

آموزش خرید و فروش در حالت مارکت در اپ موبایل صرافی ویکس

اولین کاری که لازم است برای آموزش خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل انجام دهید، این است که اپ موبایلی این صرافی را دانلود کرده و نصب کنید. برای این منظور، کافی است وارد وب‌سایت صرافی ویکس شده و از طریق اسکن کد کیوآر (QR Code) بالای صفحه یا بخش دانلود، اقدام به دانلود و نصب نرم‌افزار ویکس کنید یا روی لینک های زیر کلیک کرده و دانلود کنید:

صفحه اصلی ویکس

پس از این‌که برنامه را نصب و راه‌اندازی کردید، اکنون می‌توانید از طریق منوی پایین اپ، گزینه Markets را انتخاب کرده و از لیست بازارهایی که در این صرافی وجود دارند، وارد بازار Spot آن شوید.

مشاهده می‌کنید که در بازار اسپات، اولین چیزی که صرافی ویکس در اختیارتان قرار داده است فهرست ارزهای دیجیتال یا جفت ارزهای معاملاتی است که در این صرافی لیست شده است و می‌توانید خرید و فروش کنید.

بازار Spot

مراحلی که در ادامه آموزش می‌دهیم، در اصل مراحل آموزش خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل هستند که از همین مرحله شروع می‌شوند و عبارتند از:

  • مرحله اول: انتخاب جفت ارز
  • مرحله دوم: تحلیل تکنیکال بازار
  • مرحله سوم: بررسی دفتر سفارش‌ها
  • مرحله چهارم: سفارش‌گذاری در پنل اسپات

در ادامه، هر چهار مرحله را به‌صورت گام‌به‌گام و تصویری دنبال خواهیم کرد.

مرحله اول: انتخاب جفت ارز در ویکس

همان‌طور که اشاره شد، اولین مرحله‌ای که به محض ورود به بازار اسپات صرافی ویکس در اختیار شما قرار می‌گیرد، انتخاب جفت ارز معاملاتی است.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که کلیه جفت ارزهای معاملاتی لیست شده در صرافی ویکس، بر اساس استیبل‌کوین تتر (USDT) جفت شده‌اند (یعنی طرف دوم همه توکن‌ها و کوین‌ها تتر است). دلیلش هم این است که این ارز، قیمت ثابت یک‌دلاری دارد، بسیار امن و قابل‌اعتماد است، بزرگ‌ترین استیبل‌کوین دنیا با ارزش بازاری فوق‌العاده است که سومین توکن بزرگ بعد از بیت کوین و اتریوم و در عین حال، قیمتش هم معادل حدود یک دلار آمریکا است که کار را بسیار آسان می‌کند.

پس، شما کافی است طرف اول جفت ارز را بر اساس آن‌چه که قصد خرید و فروشش را دارید انتخاب کنید. مثلاً اگرمی‌خواهید بیت کوین خرید و فروش کنید، کافی است دنبال جفت ارز معاملاتی بیت کوین به تتر (BTC-USDT) باشید. این جفت را هم می‌توانید در لیست پیدا کنید و هم BTC را سرچ کرده و با استفاده از فیلتر توکن‌ها آن را انتخاب کنید.

مرحله دوم: تحلیل تکنیکال بازار موردنظر

پس از این‌که طبق تصویر زیر، جفت ارز معاملاتی مورد نظرتان، در این‌جا بیت کوین به تتر (BTC-USDT) را انتخاب کردید، مستقیم به نمودار قیمتی این توکن هدایت خواهید شد.

بررسی تکنیکال بازار

شما می‌توانید طبق تصویر بالا، نمودار قیمتی را از طریق آیکون بزرگنمایی به‌صورت تمام صفحه درآورده و راحت‌تر با آن کار کنید.

طیف گسترده‌ای از اطلاعات و داده‌های قیمتی مهم ارز دیجیتال انتخاب شده، در بخش بالایی نمودار به نمایش درآمده‌اند که عمدتاً مربوط به 24 ساعت اخیر هستند و می‌توانند سودمند باشند:

  • قیمت بازار (Market Price)
  • تغییرات قیمت یک روز اخیر (Change)
  • حجم معاملات طی 24 ساعت اخیر (24H Volume)
  • بالاترین قیمت طی 24 ساعت اخیر (24H High)
  • پایین‌ترین قیمت یک روز اخیر (24H Low)

یک‌سری ابزارها نیز در نمودار مورد‌ نظر قابل استفاده هستند که برای تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) به کار می‌روند. ابزارهایی از قبیل:

  • تایم فریم نمودار (Time Frames)
  • اطلاعات فنی توکن انتخابی (Information)
  • تنظیمات کلی نمودار قیمتی (Chart Properties)
  • اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال (Technical Indicators)
  • سایر ابزارهای ترسیمی و نشانه‌گذاری مورد نیاز برای تحلیل تکنیکال…

کافی است از ابزارها و داده‌های مورد نظر استفاده کنید تا تشخیص بدهید که چه زمانی، بهترین موقعیت قیمتی برای خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس است.

مرحله سوم: بررسی دفتر سفارش‌های ثبت و انجام شده

در مرحله سوم، این قابلیت را خواهید داشت که دفتر سفارش (Order Book) صرافی ویکس در بازار اسپات آن را بررسی کنید. با این‌کار، می‌توانید اطلاعات سودمندی را در‌خصوص:

  • عمق بازار
  • میزان نقدینگی
  • سفارش‌های در جیران
  • قیمت‌های خرید و فروش و …

به دست آورید. این دفتر، به‌ویژه برای آن دسته از کاربران که در قیمت‌گذاری یا تعیین زمان درست ورود به معامله دوبه‌شک هستند، یا قصد دارند در قالب میکر (Maker) سفارش خود را ایجاد کنند بسیار کاربردی است. کافی است اسکرول کرده و به زیر نمودار قیمتی بیایید:

بررسی دفتر سفارش‌ها

سه تب مختلف در اوردر بوک در اختیارتان قرار خواهد داشت که می‌توانید بسته به نیاز خود، از اطلاعات مندرج در هر یک از آن‌ها استفاده کنید:

  • دفتر سفارش‌های ویکس (Order Book)
  • تاریخچه معاملات (Trades)
  • اطلاعات ارز (Info)

مرحله چهارم: ایجاد سفارش خرید یا فروش در حالت مارکت

و اما می‌رسیم به مرحله چهارم، که مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرحله در آموزش خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل نیز هست. برای شروع خرید و فروش یا سفارش‌گذاری، کافی است روی دکمه سفید رنگ Trade ضربه بزنید.

ایجاد سفارش خرید یا فروش اسپات

مشاهده می‌کنید که دو نوع سفارش برای شما قابل انتخاب و اجرا است (برخلاف سیستم دسکتاپ، در اپ موبایلی هم خرید و هم فروش در یک پنل انجام می‌شوند و شما باید همان ابتدای کار نوع سفارش را مشخص کنید):

  • خرید (Buy)
  • فروش (Sell)

پس از انتخاب نوع سفارش، اکنون نحوه سفارش‌گذاری بر اساس نوع قیمت‌گذاری باید مشخص شود. حالت‌هایی که می‌توانید در اپلیکیشن موبایلی صرافی ویکس انتخاب کنید عبارتند از:

  • سفارش لیمیت (Limit): خرید در قیمت معین
  • سفارش مارکت (Market): خرید در بهترین قیمت بازار

برای مشاهده، کافی است روی فیلد Limit ضربه بزنید و از بین گزینه‌هایی که به شکل زیر برایتان فعال می‌شوند، نوع سفارش مورد‌نظرتان را مشخص کنید.

نحوه سفارش‌گذاری بر اساس نوع قیمت‌گذاری

از آن‌جا که هدف‌مان از این مقاله، آموزش خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس است، حالت مارکت را انتخاب می‌کنیم.

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، در حالت سفارش‌گذاری مارکت:

  • نیاز نیست خودتان قیمت را تعیین کنید
  • قیمت به‌صورت اتوماتیک توسط سیستم ویکس تعیین می‌شود
  • ویکس بهترین قیمت بازار یعنی پایین‌ترین قیمت برای خرید و بالاترین قیمت برای فروش را تعیین می‌کند
  • سفارش مارکت اغلب به‌صورت آنی اجرا می‌شود و به حالت تعلیق (Pending) در نخواهد آمد
  • سفارش ممکن است به‌صورت میکر (Maker) یا تیکر (Taker) پر شود

تنها کاری که لازم است انجام دهید، این است که مقدار یا حجم معامله را در فیلد (Total) بر حسب تتر یا دلار وارد کنید و با کلیک روی دکمه Buy/Sell تراکنش را نهایی کنید.

چک‌کردن موجودی حساب ویکس و شارژ آن

اگر نمی‌دانید موجودی‌تان برای خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل چقدر است، می‌توانید به‌راحتی آن را از بخش Available که در پایین فیلد مقدار سفارش تعبیه شده است چک کنید.

چک‌کردن موجودی حساب و شارژ آن

اگر به دلایلی موجودی که در نظر داشتید پایین‌تر از چیزی که تصور می‌کردید، می‌توانید آن را افزایش دهید. برای این منظور کافی است طبق تصویر بالا روی آیکون + ضربه زده و از حساب‌های مارجین (Margin Account) یا فیوچرز ویکس خود به حساب اسپات‌ (Spot Account) وجه انتقال دهید. به این کار اصطلاحاُ ترانسفر (Transfer) یا واریز داخلی گفته می‌شود.

اگر هم کلاً موجودی‌تان کم است و باید حساب‌تان را شارژ کنید، می‌توانید روی آیکون تعبیه شده در گوشه سمت راست صفحه ضربه زده و با انتخاب گزینه Deposit از یک کیف پول یا صرافی دیگر به حساب اسپات‌تان در ویکس وجه انتقال دهید و اصطلاحاً آن را شارژ کنید.

پیگیری سفارش‌های خرید و فروش اسپات

پس از خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل، احتمالاً نیاز خواهید داشت سری به سفارش‌های خود بزنید، آن‌هایی که تکمیل شده‌ان را رصد کنید یا برخی از سفارش‌هایی که به حالت تعلیق درآمده‌اند و پر نشده‌اند را مدیریت کنید.

برای این منظور، است روی آیکون زیر پنل معاملاتی مطابق تصویر زیر کلیک کرده و وارد تاریخچه سفارش‌های اسپات صرافی ویکس در اپ موبایلی آن شوید.

پیگیری سفارش‌های خرید و فروش اسپات

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، کافی ات روی دکمه All در تب Order History کلیک کنید تا امکان مدیریت سفارش‌ها بر اساس نوع توکن‌ها و غیره برایتان فراهم شود.

با کلیک کردن روی آیکون نمودار شمعی یا کندل (Candles) که در گوشه سمت راست بالای صفحه تعبیه شده است نیز می‌توانید به نمودار قیمت باز گشته و بازار را تحلیل کنید یا بر اساس تایم فریمی که فعال کرده‌اید، از نوسانات بازار و وضعیت سفارش‌تان اطلاع حاصل کنید.

کارمزد خرید و فروش اسپات در ویکس

صرافی ویکس (Weex) یکی از بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال در حوزه خرید و فروش اسپات ارزهای دیجیتال به‌ویژه برای کاربران ایرانی است. دلیلی این امر نیز، پایین بودن کارمزدهای اسپات (Spot Trading Fees) در این صرافی، در کنار نامحدود بودن خدمات و معاملات آن بدون توجه به تحریم است.

کارمزد معاملاتی اسپات این صرافی برای دو طرف میکر (Maker) و تیکر (Taker)، برای همه ارزهای دیجیتالی که در آن لیست شده‌اند، فقط و فقط 0.1 درصد است. این در حالی است که برای برخی از توکن‌های خاص مثل جفت ارزهای معاملاتی HNY/USDT یا JBC/USDT، حتی کارمزدهایی پایین‌تر و صفر نیز می‌توانید مشاهده کنید.

جمع‌بندی

توجه داشته باشید که در سفارش‌های مارکت، این صرافی ویکس خواهد بود که تعین کننده قیمت است. سیستم، به‌صورت خودکار بهترین قیمت بازار یعنی پایین‌ترین قیمت برای خرید و بالاترین قیمت برای فروش را برای کاربر انتخاب و فعال می‌کند و سفارش نیز اغلب بدون حالت تعلیق، به‌صورت آنی اجرا می‌شود.

کلیه نکات و جزئیات خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل به همراه هزینه‌های معاملاتی آن در متن مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

سوالات متداول

  1. آیا برای خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل احراز هویت نیاز است؟

خیر، شما می‌توانید بدون نیاز به احراز هویت صرافی ویکس، به‌صورت رایگان اپ موبایلی آن را دانلود و نصب کرده و حتی بدون نیاز به تغییر آی‌پی (IP) از آن استفاده کنید.

  1. کارمزد خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی ویکس موبایل چقدر است؟

خوشبختانه صرافی ویکس یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین صرافی‌ها در بازار اسپات است و کارمزد خرید و فروش در حالت مارکت در آن تنها معادل 0.1 درصد برای عموم ارزهای دیجیتال است.

  1. نحوه قیمت‌گذاری در سفارش‌های مارکت صرافی ویکس چگونه است؟

زمانی که حالت سفارش‌گذاری مارکت (Market Order) را در اپ موبایلی صرافی ویکس انتخاب می‌کنید، سیستم به‌صورت خودکار قیمت ورود به معامله را تعیین می‌کند. این قیمت، بهترین قیمت لحظه‌ای بازار است که برای سفارش‌های خرید، پایین‌ترین قیمت و برای سفارش‌های فروش، بالاترین قیمت درج شده در دفتر سفارش‌ها است.

  1. چرا موجودی من برای خرید و فروش در حالت مارکت پایین‌تر از مقدار واقعی آن است؟

به چند دلیل، ممکن است موجودی نمایش داده توسط بخش Available برای شما پایی»‌تر از چیزی باشد که خودتان فکرش را می‌کردید:

  • موجودی را خرج کرده‌ یا وارد سایر معاملات کرده‌اید
  • بخشی از آن در حساب فیوچرز‌تان (Futures Account) قرار دارد
  • بخشی از آن درگیر معاملاتی است که هنوز باز هستند، معلق‌اند یا تکمیل نشده‌اند.

یا می‌توانید سفارش‌‌های باز یا معلقی که موجودی‌تان درگیر آن‌ها است را ببندید، یا می‌توانید از حساب‌های مارجین و فیوچرز خود موجودی به حساب اسپات‌تان انتقال دهید (Transfer) و یا این‌که شارژ حساب (Deposit) داشته باشید. کلیه این موارد در متن مقاله توضیح داده شده‌اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *