آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ

آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ ، یکی از مواردی است که توسط بسیاری از کاربران و معامله‌گران ایرانی سرچ می‌شود. صرافی ویکس (Weex) پلتفرمی است که طیف گسترده‌ای از تریدرهای ایرانی از آن استفاده می‌کنند و ممکن است نیاز به آموزش فیوچرز  ویکس در دسکتاپ داشته باشند که ما در این مقاله به خوبی به آن پرداخته‌ایم.

آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ

اولین کاری که لازم است انجام دهید، این است که از طریق منوی بالای صفحه، مطابق تصویر بالا، روی گزینه Futures کلیک کرده و گزینه Futures را از منوی باز شده انتخاب کنید. (در صورتی که در آن ثبت‌نام نکرده‌اید، اقدام ثبت‌نام ویکس کرده و وارد به پنل کاربری خود شوید.)

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، بخش معاملات فیوچرز صرافی ویکس خود از سه دسته تشکیل شده است:

  • فیوچرز (Futures)
  • فیوچرز دمو (Futures Demo)
  • درباره فیوچرز (About Futures): آکادمی معاملاتی فیوچرز و مقالات آموزشی پیرامون آن

انتخاب گزینه Futures

از دو بخش فیوچرز دمو و آکادمی فیوچرز می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در‌خصوص این بازار و معاملات آزمایشی و تمرینی استفاده کنید.

با کلیک روی Futures وارد صفحه‌ای به شکل زیر خواهید شد؛ همان‌طور که در تصویر زیر نیز قابل مشاهده است، صفحه معاملات فیوچرز  ویکس از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است:

  • بخش بالا: ارز دیجیتال یا جفت ارز انتخابی
  • بخش سمت چپ تصویر: نمودار قیمتی ارز دیجیتال انتخابی
  • بخش میانی صفحه: دفتر سفارش‌های صرافی ویکس
  • بخش سمت چپ: پنل معاملات فیوچرز صرافی

صفحه Futures

بر همین اساس، ما نیز مراحل آموزش فیوچرز صرافی Weex در دسکتاپ را طی چهار مرحله دنبال خواهیم کرد که هر مرحله در یکی از این بخش‌ها انجام می‌گیرد؛ ببینیم که هر مرحله چگونه انجام می‌شود و چه نکات یا جزئیاتی دارد!

مرحله اول: انتخاب جفت ارز

اولین کاری که در راستای آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ باید انجام دهیم، انتخاب جفت ارز معاملاتی مورد نظر است. نمادهای معاملاتی در بازار فیوچرز، معمولاً به‌صورت جفت انتخاب می‌شوند و جفت معاملاتی اغلب این جفت ارزها (Pairs) نیز تتر (USDT) است.

یعنی اگر قصد خرید و فروش و ترید کردن مثلاً ارز دیجیتال بیت‌کوین (BTC) را دارید، لازم است جفت ارز بیت‌کوین به تتر (BTC-USDT) را انتخاب و فعال کنید.

برای این‌کار، کافی است روی ارز دیجیتال فعال در بالای صفحه، مطابق تصویر زیر کلیک کنید تا فهرست جفت ارزهای معاملاتی لیست‌شده در صرافی ویکس برایتان نمایش داده شود.

انتخاب جفت ارز

مشاهده می‌کنید که طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال قابل انتخاب هستند و دسته‌بندی‌های مختلفی هم برایشان در نظر گرفته شده است.

مثلاً اگر می‌خواهید از توکن‌های اکوسیستم سولانا انتخاب کنید، کافی است به تب Solana Ecosystem بروید تا فقط توکن‌های راه‌اندازی در آن را مشاهده کنید. یا اگر دنبال یک میم‌کوین خاص مثل شیبا اینو یا دوج‌کوین هستید کافی است روی گزینه MEME دنبالش بگردید.

تنها جفت معاملاتی هم که در صرافی ویکس برای ارزهای دیجیتال در نظر گرفته شده است همان تتر (USDT) است. در برخی صرافی‌ها استیبل‌کوین‌های دیگری هم قابل انتخاب هستند ولی در ویکس فقط می‌توانید تتر را داشته باشید که بهترین گزینه هم برای جفت معاملاتی بودن است.

مرحله دوم: تحلیل تکنیکال بازار

پس از این‌که جفت ارز معاملاتی مورد‌نظرتان را انتخاب کردید، در بالای نمودار قیمتی فعال می‌شود و می‌توانید کلیه داده‌های قیمتی آن در بازار، طی 24 ساعت اخیر را رصد و بررسی کنید. داده‌هایی که عبارتند از:

  • قیمت بازار (Market Price)
  • تغییرات قیمت یک روز اخیر (Change)
  • حجم معاملات طی 24 ساعت اخیر (24H Volume)
  • بالاترین قیمت طی 24 ساعت اخیر (24H High)
  • پایین‌ترین قیمت یک روز اخیر (24H Low)

در زیر این داده‌ها نیز نمودار قیمتی جفت ارز دیجیتال مورد نظر را خواهید داشت که می‌توانید با استفاده از آن بازار را تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) کنید.

نمودار قیمتی جفت ارز

می‌توانید مانند تصویر بالا آن‌ را بزرگنمایی کرده و به راحتی از کلیه ابزارهایی که روی آن تعبیه شده است استفاده کنید. ابزارهایی که شامل موارد زیر هستند:

  • تایم فریم‌های‌ نمودار (Time Frames)
  • اطلاعات فنی ارز مورد‌نظر (Information)
  • تنظیمات نمودار قیمتی (Chart Properties)
  • اندیکاتورهای تکنیکال (Technical Indicators)
  • و ابزارهای ترسیم سطوح، تعیین محدوده‌ها، نشانه‌گذاری و …

این نمودار از پلتفرم معتبر تریدینگ ویو (Trading View) در صرافی ویکس نمایش داده می‌شود؛ اما شما می‌توانید آن را به نمودار اورجینال خودِ صرافی نیز تغییر دهید که معمولاً توصیه نمی‌شود و نمودار تریدینگ ویو دارای اعتبار بیشتر و ابزارهای کامل‌تری است (هرچند که ممکن است در نوسانات قیمتی که صرافی نمایش می‌دهد لازم باشد از نمودار اورجینال آن نیز دیدن کنید).

نمودار اورجینال صرافی ویکس

در بخش Info نیز می‌توانید اطلاعات مربوط به ارز دیجیتال انتخابی‌تان را مطالعه کرده و از بخش Trading Rules نیز مقررات مربوط به معاملات فیوچرز صرافی ویکس را مشاهده کنید.

مقررات مربوط به معاملات فیوچرز

مشاهده می‌کنید که برای معامله فیوچرز ارز دیجیتال بیت‌کوین شرایط زیر در اختیار شما قرار دارد.

معیارمحدوده
اهرم (Leverage)1 الی 200
حداقل مقدار معامله (Minimum Order Limit)0.0001 بیت‌کوین
حجم معامله (Contract value)1.0 لات معادل 0.0001 بیت‌کوین
حداکثر مقدار قابل‌معامله در حالت مارکت (Maximum amount of a single Market order)150 بیت‌کوین
حداکثر مقدار قابل‌معامله در حالت لیمیت (Maximum amount of a single limit order)100 بیت‌کوین

یعنی شما نمی‌توانید کمتر از 0.0001 واحد بی کوین را به‌صورت فیوچرز در صرافی ویکس خرید و فروش کنید. از طرفی، نهایتاً 100 الی 150 واحد بیت کوین نیز قابل خرید و فروش فیورز در این صرافی را دارد که بستگی به نوع سفارش دارد (این موضوع را در بخش‌های آتی توضیح خواهیم داد).

نکته‌ای که وجود دارد، این است که استفاده از نمودار قیمتی و تحلیل تکنیکال در دو جا در معاملات فیوچرز صرافی ویکس به درد شما خواهد خورد:

  • تعیین سطوح حمایت و مقاومت و روندها
  • تعیین نقاط ورود به معاملات فیوچرز یا خروج از آن‌ها
  • تعیین حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) معاملات

مرحله سوم: بررسی دفتر سفارش صرافی

در مرحله سوم، می‌توانید با استفاده از دفتر سفارش (Order Book) صرافی ویکس که در بخش میانی آن تعبیه شده است، اطلاعات موردنیاز خود در‌خصوص بازار را کسب کنید. اطلاعاتی از قبیل:

  • قیمت‌گذاری‌های سفارش‌ها
  • حجم سفارش‌هایی که در جریان هستند
  • احساسات بازار و میزان خریداران و فروشندگان
  • عمق بازار و میزان نقدینگی یا لیکوئیدیتی صرافی ویکس

ضمن آن‌که اگر تمایل دارید سفارش‌های خود را در قالب میکر (Maker) ثبت کنید، می‌توانید از این دفتر سفارش‌ها استفاده کنید.

بررسی دفتر سفارش صرافی

این بخش، خود از دو تب تشکیل شده است:

  • دفتر سفارش‌ها (Order Book) که شامل سفارش‌های خرید و فروش است
  • معاملات بازار (Market Trades) که در بر گیرنده سفارش‌های تکمیل‌ شده یا معاملات است

مرحله چهارم: ایجاد سفارش خرید یا فروش فیوچرز

و اما می‌رسیم به مرحله چهارم، که مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرحله از آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ و موبایل است. پنل معاملاتی صرافی ویکس همان‌طور که در تصویر نیز قابل مشاهده است، در سمت راست صفحه تعبیه شده است. برای سفارش‌گذاری، شما باید طبق دستورالعمل زیر جلو بروید:

تعیین نوع مارجین

اولین کاری که لازم است انجام دهید، تعیین نوع مارجین (Margin Mode) است. برای این منظور کافی است روی Cross Combined کلیک کنید تا منوی آن برایتان باز شود.

حالت‌هایی که برای مارجین مود در اختیارتان قرار دارند شامل موارد زیر هستند:

  • حالت کراس (Cross): در این حالت کل موجودی شما به‌عنوان مارجین لحاظ می‌شود و در صورت لیکوئید شدن نیز کلیه پوزیشن‌های معاملاتی شما لیکوئید می‌شوند
  • حالت ایزوله (Isolated): در این حالت برای هر یک از پوزیشن‌های معاملاتی یک مارجین مخصوص و مشخص در نظر گرفته می‌شود و درواقع هر پوزیشن مارجینی ایزوله و مخصوص دارد. در صورت لیکوئید شدن پوزیشن‌ها نیز فقط پوزیشن مورد‌نظر منحل می‌شود.

توجه داشته باشید که در صورت انتخاب حالت ایزوله، امکان افزایش یا کاهش مارجین‌های مشخص شده برای هر پوزیشن معاملاتی را نیز خواهید داشت.

تعیین نوع مارجین

صرافی ویکس، دوحالت دیگر را برای کاربران خود نیز در نظر گرفته است که در بسیاری از صرافی‌های دیگر مشابه آن را نداریم:

  • حالت ترکیبی (Combined)
  • حالت مجزا یا جداگانه (Separated)

در صورتی که برای نوع مارجین خود که می‌تواند کراس یا ایزوله باشد، حالت ترکیبی را فعال کرده باشید، مارجین موردنظر برای همه پوزیشن‌های یک جفت ارز معاملاتی اعمال خواهد شد. یعنی برای همه پوزیشن‌های لانگ یا برای همه پوزیشن‌های شورت در این حالت شما فقط می‌توانید یک پوزیشن لانگ و یک پوزیشن شورت نهایتاً برای جفت ارز معاملاتی مورد نظرتان ایجاد کنید.

این در حالی است که با انتخاب حالت مجزا یا جداگانه، قابلیت ایجاد تعداد زیادی پوزیشن‌های لانگ و شورت برای یک جفت ارز معاملاتی را خواهید داشت و هر یک از این پوزیشن‌ها می‌توانند دارای شرایط و اهرم‌های متفاوتی باشند و مارجین‌هایشان نیز به‌صورت جداگانه اعمال شوند.

نکته: معمولاً کاربران مبتدی از دو حالت کراس (Cross) و ترکیبی (Combined) استفاده می‌کنند؛ یعنی حالت کراس ترکیبی (Cross Combined) که نیاز به مدیریت تعداد زیادی پوزیشن معاملاتی و مارجین‌های آن‌ها ندارد و ساده‌تر است. هرچند که در این حالت همه پوزیشن‌های شما تحت ریسک لیکوئید شدن قرار خواهند داشت!

انتخاب اهرم معاملاتی

در گام دوم، لازم است از طریق بخش مقابل تعیین نوع مارجین، اهرم یا لوریج (Leverage) معامله موردنظرتان را نیز تعیین کنید. برای این منظور، کافی است روی آن که به‌صورت پیش‌فرض روی روی 20X قرار دارد ضربه بزنید.

هم می‌توانید رقم اهرم معاملاتی مورد نظرتان را در فیلد مربوطه تایپ کنید، هم با استفاده از دکمه‌های + و – آن را کم و زیاد کنید و هم این‌که از ماژول متحرکی که در زیر فیلد تعبیه شده است برای تعیین اهرم استفاده کنید.

انتخاب اهرم معاملاتی

نکته: انتخاب اهرم‌های معاملاتی بالا، با وجود پتانسیل سود بیشتر، ریسک بسیار بالاتری را نیز به شما تحمیل می‌کنند و ممکن است در صورت تضاد روندهای بازار با پوزیشن، لیکوئید شوید. سعی کنید حداکثر اهرمی که انتخاب می‌کنید، به‌ویژه اگر مبتدی هستید، معادل 20X باشد و حتی کمتر از آن!

تعیین باز کردن پوزیشن یا بستن آن

در این مرحله، برای سفارش‌هایی که می‌خواهید ایجاد کنید کافی است حالت Open را انتخاب کنید؛ اگر هم می‌خواهید سفارشی را ببندید  یا بخشی از سفارش‌‌های در جریان خود را  کافی است از حالت Close استفاده کنید.

انتخاب نوع سفارش

در مرحله بعدی، نوبت به انتخاب نوع سفارش می‌رسد که یکی از مهم‌ترین بخش‌های آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ هست. همان‌طور که در تصویر نیز قابل مشاهده است، سه نوع سفارش‌گذاری در معاملات فیوچرز صرافی ویکس در دسترس کاربران قرار گرفته است:

  • سفارش لیمیت (Limit): خرید و فروش ارز دیجیتال در قیمت معین
  • سفارش مارکت (Market): خرید و فروش ارز دیجیتال در بهترین قیمت بازار
  • سفارش تریگر (Trigger): خرید و فروش ارز دیجیتال در قیمت تعیین شده با حد ضرر

انتخاب نوع سفارش

در صورتی که قصد دارید سفارش خود را در همین قیمتی که اکنون در سطح بازار حاکم است ایجاد کنید، کافی است حالت مارکت را انتخاب کنید. اما اگر ترجیح می‌دهید خودتان تعیین کننده نقطه ورود به سفارش و قیمت اجرایی شدن آن باشید، لازم است حالت لیمیت را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید که در صورت انتخاب حالت لیمیت، سفارش شما به حالت تعلیق (Pending) در می‌آید تا زمانی که بتواند با یک سفارش دیگر در دفتر سفارش‌ها تکمیل شود.

طبیعتاً اگر قیمتی که انتخاب کرده‌اید نزدیک به قیمت بازار باشد، شانس این را دارید که در قالب تیکر (Taker) عمل کرده و با یک سفارش سریعاً آن را تحویل بگیرید؛ اما اگر رقمی با فاصله زیاد از قیمت لحظه‌ای بازار انتخاب کرده باشید، ممکن است به‌عنوان میکر (Maker) وارد دفتر سفارش‌ها شوید و با ایجاد سفارش تکمیل کننده بتوانید آن را دریافت کنید؛ اما در صورت انتخاب حالت تریگر، شما دو قیمت را مشخص می‌کنید:

  • قیمت ورود به دفتر سفارش (Trigger Price)
  • قیمت ورود به معامله (Order Price)

یعنی این سفارش وارد دفتر سفارش نمی‌شود، تا وقتی که تریگر پرایس آن لمس شود. تازه پس از این‌که قیمت ارز دیجیتال در بازار به این سطح رسید، سفارش شما وارد دفتر سفارش می‌شود و در حالت انتظار یا تعلیق می‌ماند تا وقتی که به‌صورت میکر یا تیکر تکمیل شود.

اگر هم حالت Post Only را از زیرمجموعه سفارش تریگر فعال کنید، سفارش شما در دفتر سفارش‌ها خواهد بود تا زمانی که یک سفارش دیگر برخلاف آن به ثبت برسانید! این حالت مختص کسانی است که ترجیح می‌دهند فقط به‌صورت میکر ثبت سفارش کنند؛ کافی است پس از تعیین نوع سفارش، قیمت‌های خواسته را مشخص کنید.

تعیین مقدار یا حجم معامله

در بخش‌های قبل اشاره کردیم که برای معاملات فیوچرز صرافی ویکس، محدوده مشخصی در نظر گرفته شده است. به‌عنوان مثال، حداقل قابل معامله برای بیت کوین در این صرافی معادل 0.0001 بیت‌کوین و حداکثر آن نیز به ترتیب 100 و 150 بیت‌کوین برای سفارش‌های لیمیت و مارکت است.

کافی است رقم موردنظرتان برای سفارش را در این محدوده تعیین کرده و در فیلد مقدار (Amount) وارد کنید. یکی از ویژگی‌های جذابی که پنل معاملاتی فیوچرز صرافی ویکس دارد، قابلیت تعیین یکای حجم معامله در آن است. یعنی شما می‌توانید روی Amount ضربه بزنید تا یکاهای مختلف آن را مشاهده کنید.

تعیین مقدار یا حجم معامله

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، سه حالت قابل استفاده است:

  • خودِ ارز دیجیتال مورد‌نظر که در این‌جا بیت‌کوین است (BTC)
  • استیبل‌کوین تتر که معادل دلار آمریکا است (USDT)
  • یا حجم معامله بر اساس لات (LOT)

اگر می‌خواهید مثلا 0.01 بیت‌کوین خرید و فروش کنید، می‌توانید گزینه BTC را فعال کنید و اگر هم قصد دارید به اندازه مثلا 500 دلار معامله کنید، گزینه USDT پیشنهاد می‌شود. مورد لات هم بیشتر برای معامله‌گران بازار فارکس مناسب است.

نهایی کردن خرید یا فروش

در مرحله بعدی، نوبت به نهایی کردن سفارش بر اساس نوع آن از نظر خرید یا فروش بودن می‌رسد. دو حالت پیش رو خواهید داشت:

  • سفارش لانگ (Long) که مربوط به خرید است زمانی که قیمت افزایش پیدا می‌کند
  • سفارش شورت (Short) که برای فروش ارز دیجیتال است و زمانی که قیمت ریزش می‌کند

بر اساس سیگنال معاملاتی که دریافت کرده‌اید یا تحلیل تکنیکالی که انجام داده‌اید، اگر روند بازار صعودی بود و اصطلاحاً با بازار گاوی (Bullish Market) روبه‌رو بودید، حالت لانگ را فعال کنید و اگر هم روند کاهشی یا نزولی بوده و بازار خرسی (Bearish Market) بود، حالت شورت را انتخاب کنید.

کافی است روی Open Long ضربه بزنید یا سفارش لانگ برایتان ایجاد کند یا گزینه Open Short را انتخاب کنید تا یک پوزیشن معاملاتی فروش برایتان ایجاد کند.

تعیین حد سود و حد ضرر

یکی از مهم‌ترین استراتژی‌هایی که لازم است در آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ و موبایل به آن اشاره کنیم، تعیین حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) در معاملات است. کاربرد این دو گزینه از قرارِ زیر است:

  • حد سود (Take Profit) کمک می‌کند تا از نوسانات شدید و پامپ‌ها استفاده کنید
  • حد ضرر (Stop Loss) کمک می‌کند تا در ریزش‌های شدید از لیکوئید شدن در امان بمانید

درواقع، با تعیین این دو پارامتر که اختیاری هم هستند، شما می‌توانید به سیستم بگویید که در فلان سطح قیمتی پوزیشن معاملاتی مورد نظر را ببند.

برای تعیین آن‌ها نیز کافی است طبق تصویر زیر، تیک Long TP/SL یا Short TP/SL را بر اساس نوع سفارش‌تان فعال کنید.

تعیین حد سود و حد ضرر

مشاهده می‌کنید که دو فیلد Take Profit Price و Stop Loss Price به‌ترتیب برای تعیین قیمت‌های حد سود و حد ضرر فعال می‌شوند. مثلاً اگر قیمت بیت‌کوین اکنون 100 هزار دلار است، می‌توانید حد سود را روی 102 هزار و حد ضرر را روی 98 هزار دلار تنظیم کنید (این اعداد فرضی هستند و تحلیل و منطقی پشت آن‌ها نیست)!

اما اگر نمی‌خواهید از قیمت مستقیم استفاده کنید، می‌توانید روی درصد Return Rate کلیک کنید تا سایر معیارهای قابل تنظیم برای حد سود و حد ضرر صرافی ویکس را نیز در دسترس داشته باشید.

سایر معیارهای قابل تنظیم برای حد سود و حد ضرر

معیارهایی که ویکس در اختیارتان قرار می‌دهد عبارتند از:

  • نرخ بازگشت (Return Rate)
  • سود و زیان معامله موردنظر (PNL)
  • تغییرات قیمتی ارز دیجیتال (Price Change)

مثلاً اگر قصد دارید پوزیشن معاملاتی موردنظر در صورت تغییرات بالای 20 درصد بسته شود، می‌توانید حالت Price Change را فعال کرده و این 20 درصد را در آن وارد کنید تا قیمت حد سود نیز به‌صورت اتوماتیک محاسبه شده و در فیلد Take Profit Price نمایش داده شود.

تعیین جزئیات اجرا یا لغو سفارش

یکی از ابزارهای بسیار مهم و کاربردی دگر که در پنل معاملاتی فیوچرز صرافی ویکس در اختیار کاربران قرار گرفته است، ابزار Time in force است که به شکل زیر می‌توانید آن را فعال کنید.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، سه نوع تنظیمات سفارش برایتان نمایش داده شده است که البته فقط برای سفارش‌‌های در تعلیق یعنی حالت لیمیت قابل تنظیم هستند و در حالت مارکت کاربرد ندارند:

  • سفارش جی‌تی‌سی (GTC): این نوع سفارش مخفف شده عبارت Good Till Canceled است و با انتخاب این گزینه، به سیستم دستور می‌‌دهید که سفارش ایجاد شده را تا زمانی که تکمیل یا لغو نشده است در دفتر سفارش‌ها نگه دارد
  • سفارش آی‌او‌سی (IOC): این نوع سفارش از عبارت Immediate Or Cancel مخفف شده است و به سفارش‌هایی گفته می‌شود که در صورت پر نشدن بلافاصله پس از سفارش‌گذاری، لغو می‌شوند؛ ممکن است بخشی از آن‌ها پر شود که در این صورت بخش پر نشده لغو خواهد شد
  • سفارش اف‌او‌کی (FOK): این نوع سفارش‌ هم مخفف عبارت Fill Or Kill است و به سفارش‌هایی اشاره دارد که اگر در همان لحظه نخست سفارش‌گذاری به‌صورت کامل پر نشود، به‌صورت کامل لغو خواهد شد

تعیین جزئیات اجرا یا لغو سفارش

معمولاً کاربران مبتدی در شرایط عادی همان حالت اول یعنی جی‌تی‌سی (GTC) را فعال می‌کنند. اما اگر نمی‌خواهید سفارش‌هایتان به‌حالت باز و معلق در دفتر سفارش باشند، می‌توانید بر اساس نیازتان دو گزینه دیگر را نیز امتحان کنید.

به این ترتیب، آموزش فیوچرز صرافی ویکس در دسکتاپ به اتمام می‌رسد!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *