آموزش خرید و فروش در حالت اسپات ویکس (Weex) در دسکتاپ

آموزش خرید و فروش در حالت اسپات ویکس (Weex) در دسکتاپ موضوعی است که قصد داریم این مقاله به آن بپردازیم در صورتی که قصد دارید از صرافی ویکس برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال استفاده کنید، خصوصاً به این خاطر که نیازی به احراز هویت ندارد و معامله‌گری در آن برای کاربران تحریم‌شده ایرانی آزاد است، کافی است با ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا مراحل خرید و فروش در این حالت را آموزش داده و کلیه نکات و جزئیات آن را بررسی کنیم.

آموزش خرید و فروش در حالت اسپات  صرافی ویکس (دسکتاپ)

برای شروع، کافی است وارد وب‌سایت صرافی ویکس شده و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبورتان وارد حساب کاربری خود شوید.ولی اگر ثبت نام نکردید از لینک زیر می توانید ثبت نام کنید

برای ورود به بازار معاملاتی اسپات آن، کافی است در همان صفحه نخست صرافی از منوی بالای صفحه روی گزینه Spot کلیک کنید.

گزینه Spot ویکس

وارد صفحه‌ای به شکل زیر خواهید شد. همان‌طور که در تصویر نیز مشاهده می‌کنید، صفحه از چهار بخش کلی تشکیل شده است:

  • سمت چپ: فهرست ارزهای دیجیتال لیست شده
  • بخش میانی صفحه: نمودار قیمتی و داده‌ها و ابزارهای تحلیل تکنیکال
  • سمت راست تصویر: دفتر سفارش‌ها یا اوردر بوک
  • بخش انتهایی صفحه (زیر نمودار): پنل معاملاتی اسپات

صفحه ترید اسپات

مراحلی که باید برای خرید و فروش در حالت اسپات ویکس در دسکتاپ طی کنیم نیز درست به‌ترتیب بالا در این چهار بخش انجام خواهند گرفت:

مرحله اول: انتخاب ارز دیجیتال در قسمت اسپات

اولین کاری که برای خرید و فروش در حالت اسپات ویکس در دسکتاپ باید انجام دهید، انتخاب ارز دیجیتال مورد‌نظر است. معمولاً برای هر ارز دیجیتال یک جفت معاملاتی نیز در نظر گرفته می‌شود که تتر (USDT) به‌عنوان بهترین و بزرگ‌ترین استیبل‌کوین دنیا یا قیمت یک دلار، بهترین گزینه است.

اگر قصد خرید بیت کوین (Bitcoin) را دارید، جفت ارزی که باید انتخاب کنید بیت کوین به تتر (BTC-USDT) خواهد بود. کافی است از فهرست تعبیه شده در سمت چپ تصویر BTC-USDT را انتخاب کرده یا BTC را تایپ و آن را سرچ کنید.

انتخاب ارز دیجیتال

هر جفت ارزی که انتخاب می‌کنید، در بخش بالایی صفحه فعال می‌شود و می‌توانید داده‌های قیمتی آن را طی 24 ساعت اخیر در سطح بازار مشاهده کنید:

  • قیمت بازار (Market Price)
  • تغییرات قیمت یک روز اخیر (Change)
  • حجم معاملات طی 24 ساعت اخیر (24H Volume)
  • بالاترین قیمت طی 24 ساعت اخیر (24H High)
  • پایین‌ترین قیمت یک روز اخیر (24H Low)

مرحله دوم: تحلیل تکنیکال مارکت ارز مورد نظر

در مرحله دوم، شما می‌توانید با استفاده از ابزارهایی که در بخش میانی صفحه در نمودار قیمتی (Price Chart) در اختیارتان قرار گرفته‌اند وضعیت بازار را بررسی کرده و تحلیل تکنیکال انجام دهید.

تحلیل تکنیکال بازار

این مرحله به‌ویژه برای تعیین نقاط ورود به معاملات خرید و فروش ارز دیجیتال در حالت اسپات و خروج از آن‌ها یا تعیین حدهای سود و ضرر (Take Profit / Stop Loss) بسیار مهم و حیاتی است.

ابزارهایی که در اختیارتان قرار گرفته‌اند نیز عبارتند از:

  • تایم فریم‌ها (Time Frames)
  • اطلاعات فنی ارز دیجیتال (Information)
  • تنظیمات نمودار قیمتی (Chart Properties)
  • اندیکاتورهای تکنیکال (Technical Indicators)
  • و کلیه ابزارهای مورد‌نیاز برای ترسیم سطوح و محدوده‌ها و نشانه‌گذاری…

مرحله سوم: بررسی دفتر سفارش‌های خرید و فروش ارز موردنظر

در مرحله سوم، برای این‌که بتوانید وضعیت بازار و سایر سفارش‌های خرید و فروش ارز دیجیتال در حالت اسپات در صرافی ویکس را بررسی کنید، می‌توانید از دفتر سفارش‌ها (Order Book) استفاده کنید. این بخش به ویژه برای کاربرانی که هنوز در مورد قیمت‌گذاری دوبه‌شک هستند یا تمایل دارند صرفاً به‌صورت میکر (Maker) ایجاد سفارش کنند بسیار کاربردی است.

مرحله چهارم: ثبت سفارش اسپات ارز موردنظر

و اما مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرحله در فرایند خرید و فروش ارز دیجیتال در حالت اسپات در ویکس، مرحله سفارش‌گذاری است. برای این منظور کافی است با استفاده از ماوس خود اسکرول کرده و به بخش انتهایی صفحه بیایید. در زیر نمودار قیمتی پنل معاملاتی اسپات را مشاهده خواهید کرد.

ایجاد سفارش اسپات

مشاهده می‌کنید که نوع سفارش روی Spot قرار گرفته است. اولین کاری که باید برای سفارش‌گذاری انجام دهید، تعیین نوع سفارش است. اکنون به بررسی انواع سفارش بپردازیم.

انواع سفارش اسپات در صرافی ویکس

دو گزینه‌ای که برای سفارش‌گذاری در این پلتفرم دارید عبارتند از:

  • سفارش لیمیت (Limit Order)
  • سفارش مارکت (Market Order)

اگر دوست دارید خودتان تعیین کننده قیمت سفارش باشید، می‌توانید از حالت سفارش لیمیت (Limit Order) استفاده کنید. در این حالت، فارغ از این‌که قیمت بیت کوین یا ارز دیجیتال انتخابی شما در بازار چیست، خودتان یک قیمت برای خرید یا فروش معین می‌کنید، سفارش به حالت تعلیق درمی‌آید و زمانی اجرا خواهد شد که قیمت بازار به سطح مورد نظر شما برسد یا این‌که یک سفارش دیگر با همان قیمت در دفتر سفارش‌ها ثبت شود که اوردر شما را تکمیل کند.

اما اگر قصد دارید در همین قیمتی که اکنون در سطح بازار حاکم است به صورت آنی و نقد ارز دیجیتال مورد نظرتان را خریداری کنید بدون این‌که سفارش‌تان حالت تعلیق (Pending) را رعایت کرده یا طول بکشد، می‌توانید از حالت سفارش مارکت (Market Order) استفاده کنید.

سفارش مارکت (Market Order)

در صورت انتخاب گزینه سفارش مارکت، کافی است طبق تصویر زیر مقدار ارز دیجیتال مورد نظرتان را در فیلد Total وارد کرده و روی Buy / Sel کلیک کنید تا معامله نهایی شود.

سفارش مارکت (Market Order)

به همین راحتی، خرید یا فروش نهایی شده و اغلب بدون معطلی سفارش شما در همان قیمت بازار بسته می‌شود و ارزهای دیجیتال خریداری شده وارد حساب کاربری اسپات‌تان می‌شوند.

سفارش لیمیت (Limit Order)

اگر دوست دارید خودتان تعیین کننده قیمت باشید، حالت سفارش لیمیت (Limit Order) را انتخاب کنید. در مورد نوع فعال‌سازی سفارش چند گزینه پیش رو خواهید داشت:

  • سفارش جی‌تی‌سی (GTC): این نوع سفارش‌ها مخفف شده عبارت Good Till Canceled هستند و انتخاب این گزینه، به سیستم دستور می‌دهد که سفارش ایجاد شده را تا زمانی که تکمیل یا لغو نشده است نگه دارد.
  • سفارش پست اونلی (Post Only): سفارش‌هایی هستند که به دفتر سفارش‌ها اضافه می‌شوند و معادل آن‌ها در دفتر وجود ندارد؛ در این حالت کاربر سفارش‌گذار همواره به‌عنوان میکر در نظر گرفته می‌شود و اگر قرار بر تکمیل آن به‌عنوان تیکر باشد، به‌جای اجرا شدن لغو می‌شود!
  • سفارش آی‌او‌سی (IOC): سفارش‌هایی هستند که از عبارت Immediate Or Cancel گرفته شده‌اند؛ سفارش‌هایی که در صورت پر نشدن بلافاصله پس از سفارش‌گذاری لغو می‌شوند (ممکن است بخشی پر شده و بخشی دیگر لغو شود).
  • سفارش اف‌او‌کی (FOK): این نوع سفارش‌ها هم مخفف عبارت Fill Or Kill هستند، به سفارش‌هایی اطلاق می‌شوند که اگر در همان لحظه نخست سفارش‌گذاری به‌صورت کامل پر نشوند، لغو خواهند شد!!

سفارش لیمیت (Limit Order)

کافی است گزینه مورد نظرتان را انتخاب کرده، اگر مبتدی هستید می‌توانید همان گزینه جی‌تی‌سی (GTC) را فعال نگه دارید و سپس سراغ تعیین قیمت بروید.

در فیلد Price قیمت مورد نظرتان برای ورود به معامله را وارد کنید. در فیلد Amount نیز مقدار ارز دیجیتالی که می‌خواهید خریداری کنید یا بفروشید را مشخص کنید. با کلیک روی Buy / Sel معامله برای شما نهایی شده و سفارش به حالت تعلیق (Pending) در خواهد آمد تا زمان که بر اساس حالت انتخابی پر شود یا لغو گردد.

مشاهده موجودی و شارژ حساب

برای مشاهده موجودی خود می‌توانید به بخش Available مراجعه کنید که در بالای فید قیمت‌گذاری تعبیه شده است و کل موجودی شما را بر اساس تتر نمایش می‌دهد. اگر موجودی‌تان به هر دلیل کمتر از چیزی است که می‌خواستید با آن خرید و فروش انجام دهید، می‌توانید با کلیک روی دکمه Deposit حساب‌تان را شارژ کنید.

مشاهده موجودی و شارژ حساب

معادل تتری یا دلاری ارزهای دیجیتال خرید و فروش شده نیز در زیر فیلد مقدار در قالب Total برای شما نمایش داده می‌شوند که از روی قیمت سفارش به‌صورت خودکار محاسبه می‌شوند.

پیگیری سفارش‌های خرید و فروش اسپات ویکس

پس از این‌که سفارش‌های خرید و فروش اسپات خود در صرافی ویکس را از طریق دسکتاپ ایجاد کردید، می‌توانید از طریق داشبورد پایین صفحه آن‌ها را ردیابی، پیگیری و مدیریت کنید:

پیگیری سفارش‌های خرید و فروش اسپات

این داشبورد از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:

  • سفارش‌های باز (Open Orders)
  • تاریخچه سفارش‌ها (Order History)
  • جزئیات سفارش‌ (Order Details)
  • دارایی‌ها (Assets)

کافی است هر مورد که نیاز دارید را انتخاب کرده و ویژگی‌ها و جزئیات سفارش مورد نظرتان را بررسی و در صورت تمایل مدیریت کنید. یک دکمه Cancel All نیز در گوشه این داشبورد تعبیه شده است که با کلیک روی آن کلیه سفارش‌های شما لغو خواهند شد!

کارمزد خرید و فروش اسپات در ویکس

صرافی ویکس (Weex) یکی از پایین‌ترین کارمزدهای معاملاتی اسپات را به کاربران خود ارائه می‌کند. کارمزد معاملات اسپات (Spot Trading Fees) در این صرافی برای دو طرف میکر و تیکر، برای همه ارزهای دیجیتال معادل 0.1 درصد است. هرچند که برای برخی از توکن‌های خاص مثل HNY/USDT یا JBC/USDT نیز ممکن است هیچ‌گونه کارمزدی دریافت نشود!

جمع‌بندی

خرید و فروش در حالت اسپات ویکس در دسکتاپ را در این مقاله آموزش دادیم که پس از تعیین نوع سفارش، کافی است قیمت مورد نظر اگر حالت لیمیت را انتخاب کرده باشید و مقدار تراکنش را مشخص کرده آن را نهایی کنید. در خصوص سایر جزئیات و نکات خرید و فروش در حالت اسپات ویکس در دسکتاپ و کارمزدهای آن نیز در متن مقاله صحبت شده است.

سوالات متداول

  1. آیا برای خرید و فروش در حالت اسپات ویکس در دسکتاپ احراز هویت نیاز است؟

خیر، شما می‌توانید بدون نیاز به احراز هویت اجباری نیز اقدام به خرید و فروش در حالت اسپات ویکس در دسکتاپ کنید. با این حال، احراز هویت در این صرافی می‌تواند سطح کاربری شما را ارتقا داده، در هزینه‌های معاملاتی‌تان تاثیرگذار باشد و امنیت اطلاعات و دارایی‌هایتان را تضمین کند.

  1. کارمزد خرید و فروش در حالت اسپات ویکس چقدر است؟

کارمزد خرید و فروش در حالت اسپات ویکس برای هر دو طرف میکر و تیکر و برای عموم ارزهای دیجیتال معادل 0.1 درصد است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *